Zeleninové těstoviny
Na čtyři porce:
- 4 řapíky celeru
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 4 dl rajčatové omáčky (sugo)
- 400 g těstovin (penne, spaghetti)
- trocha parmezánu na posypání
- Papriku, mrkve, cibuli a celer nastrouhám nadrobno. Na pánvi rozpálím olivový olej a zeleninu na něm zvolna osmahnu, dokud se z ní neodpaří všechna voda.
- Pridám rajčatovou omáčku, mírně osolím a opepřím a nechám lehce probublávat cca 25 minut.
- Uvařím těstoviny a přidám je do omáčky. Podle potřeby podleju vodou z těstovin. Promíchám a podávám. Na talíři posypu parmezánem a přídám pár kapek olivového oleje. Lze dozdobit čerstvou bazalkou a trochou chilli.