Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Na čtyři porce:

  • 4 řapíky celeru
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 žlutá paprika
  • 4 dl rajčatové omáčky (sugo)
  • 400 g těstovin (penne, spaghetti)
  • trocha parmezánu na posypání
  1. Papriku, mrkve, cibuli a celer nastrouhám nadrobno. Na pánvi rozpálím olivový olej a zeleninu na něm zvolna osmahnu, dokud se z ní neodpaří všechna voda.
  2. Pridám rajčatovou omáčku, mírně osolím a opepřím a nechám lehce probublávat cca 25 minut.
  3. Uvařím těstoviny a přidám je do omáčky. Podle potřeby podleju vodou z těstovin. Promíchám a podávám. Na talíři posypu parmezánem a přídám pár kapek olivového oleje. Lze dozdobit čerstvou bazalkou a trochou chilli.

https://www.youtube.com/watch?v=nmTEnH68Qv4