Vepřové na kmíně

Vepřové na kmíně

Ingredience

  • 500g kvalitního vepřového masa na plátky nebo na kostky (kotlety, steaky, krkovice, kostky na guláš, plecko apod.)
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky kmínu
  • olej
  • asi 200 ml vývaru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • sojová omáčka
  • NA PŘÍLOHU: rýže, zelenina na salát

Postup

  1. Maso lehce naklepu, osolím a opepřím.

  2. V papiňáku na rozpáleném oleji osmahnu kotletky z obou stran a vyjmu je ven.

  3. Do výpeku nasypu posekanou cibuli a za stálého míchání osmažím do změknutí. Přidám kmínu a asi minutu smažím.

  4. Na cibuli s kmínem naskládám kotlety, podliju trochou horkého vývaru nebo vody a pod pokličkou dusím do změknutí (v papiňáku asi 35-40 minut).

  5. Vyrobím si šťávu - když je maso hotové, vyjmu ho z hrnce, přidám do něj vodu dle potřeby a přivedu k varu. Následně postupně vmíchám 2 lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání čekám, než omáčka zhoustne. Pokud je omáčka příliš světlá, dochutím ji trochou sójové omáčky. Nakonec do hrnce vrátím maso a prohřeju.

  6. Podávám s rýží a zeleninovým salátem (okurkovým, mrkvovým apod.).