Vepřové na kmíně
Ingredience
- 500g kvalitního vepřového masa na plátky nebo na kostky (kotlety, steaky, krkovice, kostky na guláš, plecko apod.)
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 lžičky kmínu
- olej
- asi 200 ml vývaru
- 2 lžíce polohrubé mouky
- sojová omáčka
- NA PŘÍLOHU: rýže, zelenina na salát
Postup
-
Maso lehce naklepu, osolím a opepřím.
-
V papiňáku na rozpáleném oleji osmahnu kotletky z obou stran a vyjmu je ven.
-
Do výpeku nasypu posekanou cibuli a za stálého míchání osmažím do změknutí. Přidám kmínu a asi minutu smažím.
-
Na cibuli s kmínem naskládám kotlety, podliju trochou horkého vývaru nebo vody a pod pokličkou dusím do změknutí (v papiňáku asi 35-40 minut).
-
Vyrobím si šťávu - když je maso hotové, vyjmu ho z hrnce, přidám do něj vodu dle potřeby a přivedu k varu. Následně postupně vmíchám 2 lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání čekám, než omáčka zhoustne. Pokud je omáčka příliš světlá, dochutím ji trochou sójové omáčky. Nakonec do hrnce vrátím maso a prohřeju.
-
Podávám s rýží a zeleninovým salátem (okurkovým, mrkvovým apod.).