Tomatová polévka se sýrovými toasty
Ingredience
NA POLÉVKU:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- 2 konzervy krájených rajčat (celkem 800g)
- 500ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce medu
- 3 bobkové listy
- sůl
- 1 lžička sušeného oregána
NA TOAST:
- máslo (cca 1 lžíce na 2 chleby tj. 1 toast)
- stroužek česneku, drcený
- toastový chleba
- mozarella v plátcích
- čedar v plátcích
- sýr asiago nebo blaťácké zlato v plátcích
Postup
- V hrnci na středním plameni rozehřeju olej, přidám cibuli a opékám do měkka. Přidám česnek a opékám asi minutu. Přidám ostatní ingredience, promíchám, přivedu k varu, stáhnu plamen a za občasného míchání vařím asi 30-40 minut.
- Zatímco se polévka vaří, připravím sýrové toasty: v malé pánvi rozpustím máslo, přidám česnek a asi minutu opékám. Na toastový chleba položím plátky mozarelly, čedaru a asiaga, přiklopím dalším chlebem a každý sendvič pomažu mašlovačkou česnekovým máslem. Na pánvi pak rozehřeju trochu másla a každý toast na ní z obou stran dozlatova opeču.
- Vyndám z hrnce bobkové listy a polévku rozmixuju tyčovým mixérem dohladka. Dochutím dle potřeby.