Thajské zelené kari

Thajské zelené kari

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 malé thajské lilky (jeden menší evropský)
  • plechovka kokosového mléka
  • hrst thajské bazalky
  • červená sladká paprika
  • půl hrnku bambusových výhonků
  • červená chilli paprička (lze vynechat, zelená kari pasta je sama dost pálivá)
  • lístky kafrové limety (kaffir lime), prakticky nejdou sehnat

Postup:

  1. Kuře nakrájím na tenké plátky, lilek nakrájím na středně velké kousky a papriku na proužky.
  2. Do rozehřáté pánve dám půl plechovky kokosového mléka a přidám dvě lžíce zelené kari pasty. Počkám 30 vteřin než se rozvoní a pak přidám kuře, promíchám a na vysoké teplotě vařím 2 minuty.
  3. Přidám lilek a povařím půl minuty.
  4. Přidám papriku, bambusové výhonky, zbytek kokosového mléka, hnědý cukr, nakrájené chilli (volitelně), rybí omáčku, lístky kafrové limetky nakrájené na tenké proužky. Nechám dusit deset minut.
  5. Podávám s rýží.
Původní recept: https://recipe30.com/thai-chicken-green-curry.html/