Thajské zelené kari
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce thajské zelené kari pasty
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 malé thajské lilky (jeden menší evropský)
- plechovka kokosového mléka
- hrst thajské bazalky
- červená sladká paprika
- půl hrnku bambusových výhonků
- červená chilli paprička (lze vynechat, zelená kari pasta je sama dost pálivá)
- lístky kafrové limety (kaffir lime), prakticky nejdou sehnat
Postup:
- Kuře nakrájím na tenké plátky, lilek nakrájím na středně velké kousky a papriku na proužky.
- Do rozehřáté pánve dám půl plechovky kokosového mléka a přidám dvě lžíce zelené kari pasty. Počkám 30 vteřin než se rozvoní a pak přidám kuře, promíchám a na vysoké teplotě vařím 2 minuty.
- Přidám lilek a povařím půl minuty.
- Přidám papriku, bambusové výhonky, zbytek kokosového mléka, hnědý cukr, nakrájené chilli (volitelně), rybí omáčku, lístky kafrové limetky nakrájené na tenké proužky. Nechám dusit deset minut.
- Podávám s rýží.