Těstoviny s ricottou a tymiánem

Těstoviny s ricottou a tymiánem

4 porce Příprava: 10 minut Vaření: 10–15 min

  • 400 g těstovin linguine
  • 300 g čerstvé ricotty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • kůra z 1 biocitronu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • hrst lístků čerstvého tymiánu + na ozdobu
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu

Postup přípravy

Těstoviny uvařím podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, promíchám ve velké míse všechny ostatní ingredience. Uvařené těstoviny sliju. Pár lžic vody z těstovin přidám do mísy, přihodím těstoviny, promíchám, posypu lístky tymiánu a parmazánem a nesu na stůl.