Těstoviny s kuřetem a krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Těstoviny s kuřetem a krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

PŘÍPRAVA: 30 MINUT / PRO 4 PORCE

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 400 g penne
  • 6 ks sušených rajčat, nakrájených
  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce másla
  • 3 stroužky česneku, nakrájený na plátky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí, osolené vodě al dente. Až je budete slévat, část vody si nechte k dodělání omáčky.
  2. Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na kostky, osolte, opepřete, posypte sušeným oreganem a obalte ve škrobu. V pánvi rozpálte 2 lžíce oleje, v němž byla naložená rajčata, a kuře zprudka opečte dozlatova. Odložte stranou.
  3. Ve stejné pánvi rozpalte máslo a opečte na něm na kostky nakrájená rajčata a na plátky nakrájený česnek. Přilijte kuřecí vývar a smetanu, vařte asi 5 minut, aby se základ omáčky trochu zredukoval, a stáhněte z plotny. Vmíchejte větší část najemno nastrouhaného parmazánu.
  4. Vraťte do pánve kuřecí maso a scezené těstoviny. Vodou z těstovin případně dolaďte konzistenci omáčky. Podávejte dosypané zbytkem parmazánu a čerstvým oreganem.
  5. Do omáčky můžete použít i maso, které zbylo z jiného jídla (kousky libového vepřového, maso obrané z pečeného kuřete apod.). Případně se dá omáčka podávat i bez masa.