Tagliatelle s tuňákem a rukolou
PŘIPRAVA: 20 MINUT, VAŘENÍ: 10 MINUT / PRO 2 OSOBY
- 250 g čertvých těstovin (tagliatelle)
- 8ks cherry rajčat
- hrst rukoly
- 1 plechovka tuňáka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíčka kapar
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z půlky citronu
- pepř
- chilli
Postup přípravy
- Cherry rajčata nakrájíme na měsíčky, kapary propláchnu a osuším, rukolu propláchnu a nechám okapat, česnek nakrájím na plátky
- Do osolené vody dám vařit těstoviny.
- Na pánvi na mírném plameni rozpálim olej a lehce osmahnu česnek a chilli. Přidám kapary a nechám rozvonět. Když jsou těstoviny al dente tak je přendám na pánev a zaleju je několika lžícemi vody z těstovin.
- Vodu nechám odpařit, přidám tuňáka, opepřím, promíchám a přidám rukolu a cherry rajčata. Zakapu šťávou z citronu a počkám chvilku než rukola trochu změkne a podávám.