Tagliatelle s houbami
Pro dvě osoby:
- 250 g čersvých hub
- 3 stroužky česneku
- trocha chilli
- hrst hladkolisté petrželky
- zeleninový vývar
- 250 g těstovin (taglietelle)
- 8 cherry rajčátek
- trocha parmezánu na posypání
- Na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahnu česnek s chilli a přidám houby nakrájené na drobno. Osolím, opepřím a zaleju naběračkou vývaru a pár minut podusím.
- Dám vařit těstoviny tak, aby byly hotové spolu s omáčkou.
- K houbám přidám nakrájená cherry rajčátka, trochu olivového oleje a v případě potřeby podleju vodou z těstovin. Hotové těstoviny přidám k omáčce a na závěr přidám hrst nasekané petrželky. Dobře promíchám, aby se omáčka navázala na těstoviny.
- Podávám a na talíři posypu nastrouhaným parmezánem a přidám pár kapek olivového oleje.