Tagliatelle s houbami

Tagliatelle s houbami

Pro dvě osoby:

  • 250 g čersvých hub
  • 3 stroužky česneku
  • trocha chilli
  • hrst hladkolisté petrželky
  • zeleninový vývar
  • 250 g těstovin (taglietelle)
  • 8 cherry rajčátek
  • trocha parmezánu na posypání
  1. Na rozpáleném olivovém oleji krátce osmahnu česnek s chilli a přidám houby nakrájené na drobno. Osolím, opepřím a zaleju naběračkou vývaru a pár minut podusím.
  2. Dám vařit těstoviny tak, aby byly hotové spolu s omáčkou.
  3. K houbám přidám nakrájená cherry rajčátka, trochu olivového oleje a v případě potřeby podleju vodou z těstovin. Hotové těstoviny přidám k omáčce a na závěr přidám hrst nasekané petrželky. Dobře promíchám, aby se omáčka navázala na těstoviny.
  4. Podávám a na talíři posypu nastrouhaným parmezánem a přidám pár kapek olivového oleje.

https://www.youtube.com/watch?v=OpXjhjEzm-c