Slaný koláč s vinnou klobásou a cibulovou marmeládou

Slaný koláč s vinnou klobásou a cibulovou marmeládou

Ingredience:

  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 500g vinné klobásy
  • 5 červených cibulí
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml pomerančového džusu
  • 1 lžička medu
  • 2-3 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
  • 1 hrst rukoly
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • sůl

Postup:

  1. cibuli oloupu a nakrájím na kolečka. Na pánvi rozehřeju máslo s olivovým olejem a zvolna opékám cibuli cca 15-20 minut. Potom podliju octem a pomerančovým džusem, vmíchám med a špetku soli. Krátce svařím, aby se zredukovala tekutina. Nakonec přidám pomerančovou kůru.

  2. Listové těsto přizpůsobím pečící formě - plech nechám vyložený pečícím papírem a pokud mám kulatý tvar, těsto klidně dám do dvou vrstev. Těsto na plechu několikrát propíchnu vidličkou a potřu zhruba polovinou cibulové marmelády. Navrch stočím vinnou klobásu a dám péct zhruba na 25 minut, než se klobása i těsto upečou dozlatova.

  3. Po vytažení z trouby posypu koláč nasekanými ořechy. Nakrájím ho na porce a podávám s rukolou a cibulovou marmeládou.