Sicilské těstoviny

Sicilské těstoviny

Ingredience:

  • 230g špaget
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • trocha chilli
  • lžička rajčatového protlaku
  • sklenka suchého bílého vína
  • 4 filátka ančoviček
  • 60g oliv
  • 2 lžíce kapar
  • 230g cherry rajčat
  • hrst lístků petrželky
  • 50g parmezánu

Postup:

  1. Dejte vařit osolenou vodu na špagety
  2. Připravte si ingredience. Česnek na plátky, kapary propláchnout, olivy nakrájet na plátky, cherry rajčata nakrájet na půlky a parmezán nastrouhat.
  3. Rozehřejte olej na pánvi a přidejte trochu chilli a plátky česneku. Dejte vařit špagety.
  4. Po chvíli přidejte protlak a chvíli ho smažte. Zalejte vínem a nechte odpařit. Přidejte ančovičky, olivy a kapary. Chvíli poduste. Pokud je potřeba, přidejte vodu ze špaget.
  5. Hotové špagety přidejte k omáčce, přidejte trochu vody ze špaget a parmezán a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte cherry rajčata a petrželku.
  6. Podávejte a na talíři zakapejte olivovým olejem.
Původní recept: https://www.youtube.com/watch?v=Ge6vpUYbADg