Sicilské těstoviny
Ingredience:
- 230g špaget
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 - 3 stroužky česneku
- trocha chilli
- lžička rajčatového protlaku
- sklenka suchého bílého vína
- 4 filátka ančoviček
- 60g oliv
- 2 lžíce kapar
- 230g cherry rajčat
- hrst lístků petrželky
- 50g parmezánu
Postup:
- Dejte vařit osolenou vodu na špagety
- Připravte si ingredience. Česnek na plátky, kapary propláchnout, olivy nakrájet na plátky, cherry rajčata nakrájet na půlky a parmezán nastrouhat.
- Rozehřejte olej na pánvi a přidejte trochu chilli a plátky česneku. Dejte vařit špagety.
- Po chvíli přidejte protlak a chvíli ho smažte. Zalejte vínem a nechte odpařit. Přidejte ančovičky, olivy a kapary. Chvíli poduste. Pokud je potřeba, přidejte vodu ze špaget.
- Hotové špagety přidejte k omáčce, přidejte trochu vody ze špaget a parmezán a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte cherry rajčata a petrželku.
- Podávejte a na talíři zakapejte olivovým olejem.