Salát s medovo-hořčičnou zálivkou
Ingredience
- 8 plátků libovější slaniny
- 4 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- 200g mladých lístků zelených salátů
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- čerstvé bagety k podávání
- 1 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu - VOLITELNÉ
Postup
-
Předehřeju troubu na 200°C. Plech vyložím pečícím papírem, rozprostřu na něj plátky slaniny a dám do trouby. Nechám slaninu asi 10 minut vyškvařit. Pakji vyndám z trouby a položím na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
-
Uvařím vejce natvrdo - vejce lžící opatrně vložím do vroucí vody a vařím 7 minut. Zprudka je zchladím ve studené vodě a oloupu.
-
Připravím si záivku. V salátové míse ušlehám olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a med. Přidám směs salátových lístků a zlehka promíchám.
-
Salát rozdělím na talíře, oudobím plátky slaniny a přepůlenými vejci, osolím a opepřím. Podávám s čerstvou bagetou.
-
Tip! Do zálivky je možno zamíchat 1 lžíci nastrouhaného parmazánu, dodá salátu sytost. Hoblinami parmazánu je možné i salát přizdobit.