Salát s medovo-hořčičnou zálivkou

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou

Ingredience

  • 8 plátků libovější slaniny
  • 4 vejce
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 200g mladých lístků zelených salátů
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • čerstvé bagety k podávání
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu - VOLITELNÉ

Postup

  1. Předehřeju troubu na 200°C. Plech vyložím pečícím papírem, rozprostřu na něj plátky slaniny a dám do trouby. Nechám slaninu asi 10 minut vyškvařit. Pakji vyndám z trouby a položím na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

  2. Uvařím vejce natvrdo - vejce lžící opatrně vložím do vroucí vody a vařím 7 minut. Zprudka je zchladím ve studené vodě a oloupu.

  3. Připravím si záivku. V salátové míse ušlehám olej, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a med. Přidám směs salátových lístků a zlehka promíchám.

  4. Salát rozdělím na talíře, oudobím plátky slaniny a přepůlenými vejci, osolím a opepřím. Podávám s čerstvou bagetou.

  5. Tip! Do zálivky je možno zamíchat 1 lžíci nastrouhaného parmazánu, dodá salátu sytost. Hoblinami parmazánu je možné i salát přizdobit.