Rozhuda

Rozhuda

Sedím před chalupou, je brzy ráno a já se pořádně zakousnu...

4 PORCE PŘÍPRAVA: 10 MINUT

  • 50 g másla
  • 500 g pinotučného měkkého tvarohu
  • smetana na zředění
  • 3 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
  • 3 hrsti pažitky, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 špetky cukru
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • chleba k podávání

Máslo utřu v míse do pěny, přidám tvaroh, a pokud je třeba, zředím smetanou. Důkladně prošlehám. Přidám cibulku, pažitku, kmín, cukr, který odstraní kyselost tvarohu a krásně zjemní chuť, osolím, opepřím a důkladně promíchám. Hladkou pomazánku si s radostí mažu na chleba.