Rizoto s houbami a dýní

Rizoto s houbami a dýní

Na dvě porce:

  • dvě mrkve
  • dva kousky řapíkatého celeru
  • 100 g slaniny
  • trocha chilli
  • čtyři lístky šalvěje
  • 180 g rýže
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 200 g hub
  • 200 g dýně
  • 1 dl bílé víno
  • lžíce másla
  • lžíce nastrouhaného parmezánu
  1. Na pánvi rozpálím olej a osmahnu na něm nadrobno nakrájenou cibuli, mrkve, celer slaninu, chilli a lístky šalvěje
  2. Až cibule trochu zesklovatí, přidám rýži a za stálého míchání mírně opražím. Nakonec podleju vývarem a nechám vařit.
  3. Přidám houby a dýni nakrájené na kousky. Až se vývar odpaří, podleju rizoto vínem. Až se odpaří i víno, podleju zase vývarem.
  4. Za občasného míchání vařím dokud rýže nezměkne (cca 20 minut). V případě potřeby podleju vývarem.
  5. Když je rýže měkká, přidám lžíci másla a nastrouhaný parmezán. Nechám pár minut dojít a můžu podávat. Na talíři dozdobím parmezánem a zakápnu olivovým olejem.

https://www.youtube.com/watch?v=g1ImG9lbCTA