Řepy oloupejte, polovinu nakrájejte na 5mm kostičky, zbylé rozmixujte s vínem na pyré.
Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej, vsypte šalotky, restujte 1 minutu, ztlumte na střední stupeň, přidejte rýži a tymián, opékejte další 2 minuty, až šalotka změkne. Vlijte 1 naběračku horkého vývaru, vařte a občas promíchejte. Jakmile se vstřebá, vsypte kostičky řepy, přilijte další naběračku vývaru a pokračujte, až spotřebujete všechen vývar. Vlijte naběračku řepného pyré a pokračujte stejným způsobem, až je rýže měkká a zároveň krémová. Na závěr do rizota vmíchejte 2 lžíce kozího sýra.
Rizoto rozdělte na talíře, ozdobte kousky kozího sýra, nahrubo nasekanými ořechy, koprem a řepnými lístky.