Restovaná vepřová pečeně s bylinkami a sušenou šunkou
- 8 plátků vepřové pečeně bez kosti
- černý pepř
- mořská sůl
- 1 citrón
- olivový olej
- 1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka)
- 8 plátků Schwarzwaldské šunky
- 150 g másla k masu a 50g do kaše
- 2 dl mléka
- 1 kg brambor
- brokolice
Omyté a osušené plátky vepřové pečeně nařízneme 2-3x na okraji. Přendáme na talíř, opepříme, osolíme a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. Pokapeme olivovým olejem a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami (bazalkou, tymiánem, pažitkou a lístky rozmarýnu). Bylinky s olejem vetřeme do masa a chvíli marinujeme. Plátky pečeně restujeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje 2 - 3 minuty z každé strany. Po chvíli přidáme na pánev k masu plátky šunky. Po orestování masa dozlatova přidáme 50 g másla a šťávu z celého citrónu.
Podávám s bramborovou kaší a blanšírovanou brokolicí.