Restovaná vepřová pečeně s bylinkami a sušenou šunkou

Restovaná vepřová pečeně s bylinkami a sušenou šunkou

  • 8 plátků vepřové pečeně bez kosti
  • černý pepř
  • mořská sůl
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • 1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka)
  • 8 plátků Schwarzwaldské šunky
  • 150 g másla k masu a 50g do kaše
  • 2 dl mléka
  • 1 kg brambor
  • brokolice

Omyté a osušené plátky vepřové pečeně nařízneme 2-3x na okraji. Přendáme na talíř, opepříme, osolíme a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. Pokapeme olivovým olejem a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami (bazalkou, tymiánem, pažitkou a lístky rozmarýnu). Bylinky s olejem vetřeme do masa a chvíli marinujeme. Plátky pečeně restujeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje 2 - 3 minuty z každé strany. Po chvíli přidáme na pánev k masu plátky šunky. Po orestování masa dozlatova přidáme 50 g másla a šťávu z celého citrónu.

Podávám s bramborovou kaší a blanšírovanou brokolicí.