Quinoa s grilovanou zeleninou
Ingredience
- 200g quinoy
- 1/2 litru zeleninového vývaru
- sůl
- 1/4 lžičky mletého chilli
- 1-2 stroužky česneku, prolisovaného
- 1 lžička petrželky
- 200g rajčat (ideálně cherry, nebo normálních), rozkrájených
- 1 cuketa
- 1 červená paprika, nakrájená
- 2 hrsti baby špenátu
- 250g žampionů, nakrájených
- 1 lžíce olivového oleje
- mletý kmín
- provensálské bylinky
Postup:
-
V hrnci přivedu k varu quinou v zeleninovém bujónu. Pak stáhnu plamen a přidám petrželku, chilli a sůl (pokud je potřeba). Nechám vařit zhruba 15 minut, dokud quinoa nezměkne a vývar se do ní nevsákne.
-
Zatímco se vaří quinoa, osmahnu na pánvi žampiony s česnekem, osolím a ochutím mletým kmínem. Smažím zhruba 5 minut. Následně přemístím žampiony stranou do mísy.
-
Na prázdnou pánev dám rajčata a restuji, dokud nezměknou. Pak je přemístím do mísy k žampionům.
-
Na závěr osmažím papriku a cuketu na vysokou teplotu. Ochutím provensálskými bylinkami. Pak stáhnu teplotu na minimum, vrátím na pánev žampiony a rajčata, promíchám a nechám trochu prohřát.
-
Jakmile je quinoa uvařená, přidám do ní špenát a promíchám. Pak quinou přisypu do pánve, promíchám a servíruji.
-
Jídlo je dobré i studené!