Quinoa s grilovanou zeleninou

Quinoa s grilovanou zeleninou

Ingredience

  • 200g quinoy
  • 1/2 litru zeleninového vývaru
  • sůl
  • 1/4 lžičky mletého chilli
  • 1-2 stroužky česneku, prolisovaného
  • 1 lžička petrželky
  • 200g rajčat (ideálně cherry, nebo normálních), rozkrájených
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 250g žampionů, nakrájených
  • 1 lžíce olivového oleje
  • mletý kmín
  • provensálské bylinky

Postup:

  1. V hrnci přivedu k varu quinou v zeleninovém bujónu. Pak stáhnu plamen a přidám petrželku, chilli a sůl (pokud je potřeba). Nechám vařit zhruba 15 minut, dokud quinoa nezměkne a vývar se do ní nevsákne.

  2. Zatímco se vaří quinoa, osmahnu na pánvi žampiony s česnekem, osolím a ochutím mletým kmínem. Smažím zhruba 5 minut. Následně přemístím žampiony stranou do mísy.

  3. Na prázdnou pánev dám rajčata a restuji, dokud nezměknou. Pak je přemístím do mísy k žampionům.

  4. Na závěr osmažím papriku a cuketu na vysokou teplotu. Ochutím provensálskými bylinkami. Pak stáhnu teplotu na minimum, vrátím na pánev žampiony a rajčata, promíchám a nechám trochu prohřát.

  5. Jakmile je quinoa uvařená, přidám do ní špenát a promíchám. Pak quinou přisypu do pánve, promíchám a servíruji.

  6. Jídlo je dobré i studené!