Quesadilla s plackou z mletého masa

Quesadilla s plackou z mletého masa

Ingredience:

  • 8 listů římského salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 4 cherry rajčata
  • 2 nakládané okurky
  • kečup
  • majonéza
  • 800 g mletého hovězího masa
  • 6 pšeničných placek tortilla (20 cm)
  • 1 lžíce másla
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 6 plátky sýru Cheddar

Postup:

  1. Připravte suroviny. Listy římského salátu nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Rajčata a okurky nakrájejte na plátky. Kečup a majonézu smíchejte v mističce v poměru 1:3.
  2. Maso rozdělte rovnoměrně na 6 kusů po 130 g. Každý vytvarujte do tvaru tenké kulaté placky o průměru 20 cm. Osolte a opepřete.
  3. Rozpalte pánev s trochou másla a placky z mletého masa na ní osmahněte z každé strany asi 2–3 minuty.
  4. Mezitím rozpalte druhou pánev. Vložte do ní nasucho tortillu. Jakmile začne zlátnout, obraťte ji a zatímco se bude opékat z druhé strany, vložte na ni doprostřed teplou opečenou masovou placku, na ni plátek cheddaru, plátky rajčat a okurky, zasypte pokrájeným římským salátem a plátky cibule a zakápněte majonézou. Tortillu přeložte napůl a přendejte na talíř.
  5. Stejným způsobem připravte ostatní tortilly.