Připravte suroviny. Listy římského salátu nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Rajčata a okurky nakrájejte na plátky. Kečup a majonézu smíchejte v mističce v poměru 1:3.
Maso rozdělte rovnoměrně na 6 kusů po 130 g. Každý vytvarujte do tvaru tenké kulaté placky o průměru 20 cm. Osolte a opepřete.
Rozpalte pánev s trochou másla a placky z mletého masa na ní osmahněte z každé strany asi 2–3 minuty.
Mezitím rozpalte druhou pánev. Vložte do ní nasucho tortillu. Jakmile začne zlátnout, obraťte ji a zatímco se bude opékat z druhé strany, vložte na ni doprostřed teplou opečenou masovou placku, na ni plátek cheddaru, plátky rajčat a okurky, zasypte pokrájeným římským salátem a plátky cibule a zakápněte majonézou. Tortillu přeložte napůl a přendejte na talíř.