Quesadilla s plackou z mletého masa
Ingredience:
- 8 listů římského salátu
- 1 velká červená cibule
- 4 cherry rajčata
- 2 nakládané okurky
- kečup
- majonéza
- 800 g mletého hovězího masa
- 6 pšeničných placek tortilla (20 cm)
- 1 lžíce másla
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 6 plátky sýru Cheddar
Postup:
- Připravte suroviny. Listy římského salátu nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká kolečka. Rajčata a okurky nakrájejte na plátky. Kečup a majonézu smíchejte v mističce v poměru 1:3.
- Maso rozdělte rovnoměrně na 6 kusů po 130 g. Každý vytvarujte do tvaru tenké kulaté placky o průměru 20 cm. Osolte a opepřete.
- Rozpalte pánev s trochou másla a placky z mletého masa na ní osmahněte z každé strany asi 2–3 minuty.
- Mezitím rozpalte druhou pánev. Vložte do ní nasucho tortillu. Jakmile začne zlátnout, obraťte ji a zatímco se bude opékat z druhé strany, vložte na ni doprostřed teplou opečenou masovou placku, na ni plátek cheddaru, plátky rajčat a okurky, zasypte pokrájeným římským salátem a plátky cibule a zakápněte majonézou. Tortillu přeložte napůl a přendejte na talíř.
- Stejným způsobem připravte ostatní tortilly.