Pasta all'amatriciana

Pasta all'amatriciana

2 porce

  • 250 g těstovin, špagety, penne, taglietelle
  • 100 g slaniny (nejlépe pancetta či quanciale), na kostičky
  • cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml suchého bílého nebo červeného vína
  • cuketa
  • chilli
  • čerstvé lístky hladkolisté petrželky nebo bazalky
  • cherry rajčata
  • 50 g parmazánu nebo pecorina, na hoblinky nebo nastrouhaného

Postup přípravy

Těstoviny dám vařit ve slané vodě tak, aby byly hotové spolu s omáčkou. Na pánvi osmahnu cibuli, slaninu a špetku chilli. Přidám cuketu a lehce orestuju. Zaleju vínem a nechám odpařit. Přidám rajčata, opepřím a chvíli povařím. Uvařené těstoviny přendám do omáčky, promíchám a přidám nasekané lístky petrželky. Nandám na talíře a posypu sýrem.

https://www.youtube.com/watch?v=zI4D36NtcLA

Původní recept: https://www.youtube.com/watch?v=zI4D36NtcLA