Pasta all'amatriciana
2 porce
- 250 g těstovin, špagety, penne, taglietelle
- 100 g slaniny (nejlépe pancetta či quanciale), na kostičky
- cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 ml suchého bílého nebo červeného vína
- cuketa
- chilli
- čerstvé lístky hladkolisté petrželky nebo bazalky
- cherry rajčata
- 50 g parmazánu nebo pecorina, na hoblinky nebo nastrouhaného
Postup přípravy
Těstoviny dám vařit ve slané vodě tak, aby byly hotové spolu s omáčkou. Na pánvi osmahnu cibuli, slaninu a špetku chilli. Přidám cuketu a lehce orestuju. Zaleju vínem a nechám odpařit. Přidám rajčata, opepřím a chvíli povařím. Uvařené těstoviny přendám do omáčky, promíchám a přidám nasekané lístky petrželky. Nandám na talíře a posypu sýrem.