Marinovaný grilovaný losos

Marinovaný grilovaný losos

4-6 PORCÍ PŘÍPRAVA: 20 MINUT / MARINOVÁNÍ: 1 HODINA / GRILOVÁNÍ: 10-15 MINUT

  • 2 kusy čerstvé citronové trávy
  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 hrsti listů čerstvého koriandru + na ozdobu
  • kousek čerstvého zázvoru o velikosti palce, nastrouhaný
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 1 velký filet z lososa (asi 1 kg)
  • 4 lžíce medu
  • 1 červená chilli paprička, očištěná a nasekaná najemno
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
  • 2 limety, nakrájené
  • zelený salát k podávání
  1. V hmoždíři roztluču citronovou trávu, až se rozvoní. Přimíchám k ní sójovou omáčku koriandr, zázvor a česnek. Lososa položím na tác a celého ho rovnoměrněpomažu touto marinádou. Zakryju ho potravinářskou fólií a dám ho na hodinu do lednice marinovat.
  2. Gril v troubě rozehřeju na 200 °C. Plech vyložím pečicím papírem. Po hodině marinovánípřesunu lososa na připravený plech, potřu ho medem, dám do trouby a griluju 10-15 minut, aby byl akorát pečený.
  3. Přesunu ho na servírovací mísu nebo prkýnko, vidličkou ho trochu natrhám, posypu ho chilli papričkou, jarní cibulkou, lístky koriandru a podávám ho s limetami a zeleným salátem.