Losos pečený v alobalu

Losos pečený v alobalu

Ingredience:

  • 400g losos filet
  • půlka cibule na plátky
  • dva stroužky česneku na plátky
  • citron
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Na grilovanou zeleninu

  • cuketa
  • paprika
  • půlka cibule
  • žampiony

Na kaši

  • 1kg brambor
  • 2dl mléka
  • 50g másla

Postup:

  1. Na plech položím alobal a na něj dám filet z lososa kůží dolu. Maso dobře osolím, opepřím, zakapu šťávou z půlky citronu a olivovým olejem, přidám plátky cibule a česneku. Alobal dobře uzavřu, aby šťáva nemohla unikat.
  2. Lososa dám péci na 20 minut do trouby předehřáté na 180 ˚C.
  3. Podávám s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší.