Lišková omáčka

Lišková omáčka

PŘÍPRAVA: 30 MINUT / PRO 1 OSOBU

  • 20 g másla
  • 50 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 200 g lišek
  • kmín
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml silného drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • listová petržel

Postup přípravy

  1. V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nasekaný tymián.
  2. Přidejte očištěné lišky, kmín a krátce restujte.
  3. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete a provařte.
  4. Poté lišky přeceďte přes sítko a do pánve vraťte tekutinu.
  5. Přilijte vývar, smetanu a nechte zredukovat.
  6. Lišky vložte zpět a přidejte nasekanou listovou petržel.
  7. Podávejte s těstovinami nebo bramborovými noky.
Původní recept: https://kuchynelidlu.cz/recept/liskova-omacka