Lišková omáčka
PŘÍPRAVA: 30 MINUT / PRO 1 OSOBU
- 20 g másla
- 50 g šalotky
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- 200 g lišek
- kmín
- 100 ml suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- 100 ml silného drůbežího vývaru
- 100 ml smetany
- listová petržel
Postup přípravy
- V rozehřáté pánvi rozpusťte máslo a orestujte nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a nasekaný tymián.
- Přidejte očištěné lišky, kmín a krátce restujte.
- Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete a provařte.
- Poté lišky přeceďte přes sítko a do pánve vraťte tekutinu.
- Přilijte vývar, smetanu a nechte zredukovat.
- Lišky vložte zpět a přidejte nasekanou listovou petržel.
- Podávejte s těstovinami nebo bramborovými noky.