Kuře s rozmarýnem
Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 30 minut Vaření 30 minut
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 8 vykostěných kuřecích paliček bez kůže nebo 3–4 kuřecí stehenní řízky, nakrájené na kousky
- lístky z 1 snítky rozmarýnu, najemno
- 1 červená cibule, na tenká kolečka
- 3 stroužky česneku, na plátky
- 2 filátka ančoviček, nasekaná
- 400g konzerva sekaných rajčat
- 1 lžíce kaparů, slitých, resp. propláchnutých, jsou-li nasolené
- 75 ml dobrého červeného vína
- sůl a pepř
Postup přípravy
- Polovinu oleje zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte v ní kuře ze všech stran dozlatova. Vsypte polovinu rozmarýnu, promíchejte a maso přendejte na talíř.
- Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.