Kuře s rozmarýnem

Kuře s rozmarýnem

Počet porcí: Pro 4 osoby Doba přípravy: Do 30 minut Vaření 30 minut

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 8 vykostěných kuřecích paliček bez kůže nebo 3–4 kuřecí stehenní řízky, nakrájené na kousky
  • lístky z 1 snítky rozmarýnu, najemno
  • 1 červená cibule, na tenká kolečka
  • 3 stroužky česneku, na plátky
  • 2 filátka ančoviček, nasekaná
  • 400g konzerva sekaných rajčat
  • 1 lžíce kaparů, slitých, resp. propláchnutých, jsou-li nasolené
  • 75 ml dobrého červeného vína
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Polovinu oleje zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte v ní kuře ze všech stran dozlatova. Vsypte polovinu rozmarýnu, promíchejte a maso přendejte na talíř.
  2. Na stejné pánvi zahřejte zbývající olej a opatrně na něm pět minut opékejte cibuli doměkka. Přidejte česnek, ančovičky a zbývající rozmarýn. Opékejte ještě pár minut, aby se rozvoněly. Vlijte rajčata a vsypte kapary, přidejte víno nebo 75 ml vody. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso. Přiklopte a zvolna vařte asi dvacet minut, aby se kuře provařilo. Osolte a opepřete a podávejte se zeleným listovým salátem a křupavým chlebem.