Kuře s parmazánovo-citronovou omáčkou

Kuře s parmazánovo-citronovou omáčkou

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • 80g strouhaného parmazánu
  • 80g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 bílek
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 100g listů baby špenátu
  • 200ml smetany ke šlehání (30%)
  • 100ml kuřecího vývaru
  • pár snítek bazalky, nasekané
  • sůl
  • K PODÁVÁNÍ: rýže nebo bílé pečivo

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájím na větší proužky.
  2. V míse smíchám mouku s 30g parmazánu, strouhanou citronovou kůrou, sušeným česnekem a špetkou soli. Maso nejprve obalím v bílku a poté v připravené směsi.
  3. Na pánvi rozehřeju olej a orestuji kuřecí plátky ze všech stran dozlatova. Dám je stranou na talíř.
  4. Do pánve přidám máslo. Zlehka opeču nasekaný česnek (stačí asi 1 minuta). Pak přidám špenát, a když lístky zvadnou, přidám smetanu a zbývající parmazán. Přileju na pánev kuřecí vývar a vařím 3-4 minuty, než se omáčka zahustí.
  5. Na pánev vrátím kuřecí maso a vařím při mírné teplotě dalších 6-8 minut. Maso během vaření neobracím, aby se nepoškodilo těstíčko.
  6. Po dokončení posypu nakrájenou bazalkou a pokapu citronovou šťávou.
  7. Podávám s rýží nebo s bílým pečivem.