Kuře s parmazánovo-citronovou omáčkou
Ingredience
- 500g kuřecích prsou
- 80g strouhaného parmazánu
- 80g hladké mouky
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 lžička citronové kůry
- 1 bílek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- šťáva z 1/2 citronu
- 100g listů baby špenátu
- 200ml smetany ke šlehání (30%)
- 100ml kuřecího vývaru
- pár snítek bazalky, nasekané
- sůl
- K PODÁVÁNÍ: rýže nebo bílé pečivo
Postup:
- Kuřecí maso nakrájím na větší proužky.
- V míse smíchám mouku s 30g parmazánu, strouhanou citronovou kůrou, sušeným česnekem a špetkou soli. Maso nejprve obalím v bílku a poté v připravené směsi.
- Na pánvi rozehřeju olej a orestuji kuřecí plátky ze všech stran dozlatova. Dám je stranou na talíř.
- Do pánve přidám máslo. Zlehka opeču nasekaný česnek (stačí asi 1 minuta). Pak přidám špenát, a když lístky zvadnou, přidám smetanu a zbývající parmazán. Přileju na pánev kuřecí vývar a vařím 3-4 minuty, než se omáčka zahustí.
- Na pánev vrátím kuřecí maso a vařím při mírné teplotě dalších 6-8 minut. Maso během vaření neobracím, aby se nepoškodilo těstíčko.
- Po dokončení posypu nakrájenou bazalkou a pokapu citronovou šťávou.
- Podávám s rýží nebo s bílým pečivem.