Krémová rybí polévka
Ingredience
- 400g filetu z lososa bez kůže
- 500g brambor
- 750ml zeleninového vývaru (může být i drůbeží nebo rybí)
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 2 mrkve
- 1 šalotka
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce mouky
- 200ml smetany ke šlehání (30%)
- 3 jarní cibulky
- sůl
- bílý pepř
- trocha octu a cukru
- bílé pečivo k podávání
Postup:
-
Oloupu a nakrájím šalotku. Brambory oškrábu a nakrájím na kostičky, stejně tak mrkev a řapíkatý celer. Lososa naporcuji na menší kousky. Jarní cibulku nakrájím na tenká kolečka.
-
V hrnci rozehřeju máslo a pozvolna na něm opeču cibuli. Pak přidám mrkev a řapíkatý celer a dále opékám. Pak popráším moukou, zaleju vývarem a dle potřeby osolím. Přidám brambory a vařím do změknutí (cca 20 minut).
-
Vmíchám smetanu, přidám nakrájenou jarní cibulku a opatrně vložím kousky lososa. Vařím ještě 5 minut. Dochutím bílým pepřem, malým množstvím octa a cukru. Podávám s bílým pečivem.