Krémová rybí polévka

Krémová rybí polévka

Ingredience

  • 400g filetu z lososa bez kůže
  • 500g brambor
  • 750ml zeleninového vývaru (může být i drůbeží nebo rybí)
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 2 mrkve
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mouky
  • 200ml smetany ke šlehání (30%)
  • 3 jarní cibulky
  • sůl
  • bílý pepř
  • trocha octu a cukru
  • bílé pečivo k podávání

Postup:

  1. Oloupu a nakrájím šalotku. Brambory oškrábu a nakrájím na kostičky, stejně tak mrkev a řapíkatý celer. Lososa naporcuji na menší kousky. Jarní cibulku nakrájím na tenká kolečka.

  2. V hrnci rozehřeju máslo a pozvolna na něm opeču cibuli. Pak přidám mrkev a řapíkatý celer a dále opékám. Pak popráším moukou, zaleju vývarem a dle potřeby osolím. Přidám brambory a vařím do změknutí (cca 20 minut).

  3. Vmíchám smetanu, přidám nakrájenou jarní cibulku a opatrně vložím kousky lososa. Vařím ještě 5 minut. Dochutím bílým pepřem, malým množstvím octa a cukru. Podávám s bílým pečivem.