Gnocchi se špenátem a uzeným lososem

Gnocchi se špenátem a uzeným lososem

Ingredience

  • 30 g másla
  • 1 menší cibule, nakrájená najemno
  • 400 g mraženého listového špenátu, rozmraženého a vyždímaného
  • 1–2 stroužky česneku, prolisované
  • 250 ml smetany na vaření
  • sůl
  • 100 g uzeného lososa, pokrájeného na kousky
  • 500g bramborových noků

Postup

  1. V pánvi rozehřeju máslo a nechám na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidám rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty dusím. Špenát potřebuje poměrně hodně osolit. Potom přiliju smetanu, dle chuti dosolím a prohřeju. Stáhnu z plamene a přidám kousky lososa.

  2. Noky uvařím v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedím a promíchám na pánvi se špenátovou omáčkou s lososem.