Gnocchi se špenátem a uzeným lososem
Ingredience
- 30 g másla
- 1 menší cibule, nakrájená najemno
- 400 g mraženého listového špenátu, rozmraženého a vyždímaného
- 1–2 stroužky česneku, prolisované
- 250 ml smetany na vaření
- sůl
- 100 g uzeného lososa, pokrájeného na kousky
- 500g bramborových noků
Postup
-
V pánvi rozehřeju máslo a nechám na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibulku. Přidám rozmražený vyždímaný špenát a prolisovaný česnek. Zhruba tři minuty dusím. Špenát potřebuje poměrně hodně osolit. Potom přiliju smetanu, dle chuti dosolím a prohřeju. Stáhnu z plamene a přidám kousky lososa.
-
Noky uvařím v osolené vodě podle návodu na obalu. Scedím a promíchám na pánvi se špenátovou omáčkou s lososem.