Gnocchi s parmazánovou omáčkou

Gnocchi s parmazánovou omáčkou

Ingredience

  • 500 g bramborových noků
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
  • 150g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 200g špenátových listů nebo mražený listový špenát, rozmražený a vyždímaný
  • kůra z ½ citronu, nastrouhaná
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 25g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
  • 25g opražených piniových oříšků nebo opražených slunečnicových semínek

Postup

  1. Noky uvařím podle návodu na obalu.

  2. Mezitím rozehřeju v malém kastrolu lžičku oleje, osmahnu na něm česnek, přidám smetanu a muškátový oříšek, prohřeju a odložím.

  3. Zbylý olej rozehřeju v pánvi a opeču na něm dokřupava slaninu.

  4. Ke slanině přidám scezené noky a opékám je tak dlouho, až začnou zlátnout.

  5. Přimíchám špenát, citronovou kůru, osolím a opepřím. Odstavím z plotny.

  6. Do ochucené smetany vmíchám parmazán a smetanovo-sýrovou omáčku naleju do pánve k nokům.

7.Servíruji posypané parmazánem a piniovými oříšky nebo slunečnicovými semínky.