Gnocchi s parmazánovou omáčkou
Ingredience
- 500 g bramborových noků
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
- 150 ml smetany ke šlehání
- půl lžičky muškátového oříšku, čerstvě strouhaného
- 150g slaniny, nakrájené na kostičky
- 200g špenátových listů nebo mražený listový špenát, rozmražený a vyždímaný
- kůra z ½ citronu, nastrouhaná
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 25g parmazánu, nastrouhaného + na ozdobu
- 25g opražených piniových oříšků nebo opražených slunečnicových semínek
Postup
-
Noky uvařím podle návodu na obalu.
-
Mezitím rozehřeju v malém kastrolu lžičku oleje, osmahnu na něm česnek, přidám smetanu a muškátový oříšek, prohřeju a odložím.
-
Zbylý olej rozehřeju v pánvi a opeču na něm dokřupava slaninu.
-
Ke slanině přidám scezené noky a opékám je tak dlouho, až začnou zlátnout.
-
Přimíchám špenát, citronovou kůru, osolím a opepřím. Odstavím z plotny.
-
Do ochucené smetany vmíchám parmazán a smetanovo-sýrovou omáčku naleju do pánve k nokům.
7.Servíruji posypané parmazánem a piniovými oříšky nebo slunečnicovými semínky.