Dýňové těstoviny

Dýňové těstoviny

Pro dvě osoby:

  • 400g dýně
  • trocha chilli
  • 4 stroužky česneku
  • větvička rozmarýnu
  • 2 dl vývaru
  • 300 g krátkých těstovin (farfalle)
  • trocha parmezánu na posypání
  1. Na pánvi rozpálím olivový olej a přidám česnek a chilli nasekané na drobno. Po chvíli přidám lístky rozmarýnu.
  2. Až česnek zesklovatí, přidám dýni nakrájenou na kostičky, osmahnu a zaleju vývarem. Osolím, opepřím a nechám dusit dokud dýně nezměkne.
  3. Mezitím dám vařit těstoviny tak, aby byly hotové spolu s omáčkou.
  4. Na závěr přidám těstoviny do omáčky, promíchám a podávám. Na talíři posypu nastrouhaným parmezánem.