Dijonské kuře se špenátem

Dijonské kuře se špenátem

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků bez kosti
  • olivový olej
  • půl lžičky sladké papriky
  • půl lžičky uzené papriky
  • sůl, pepř
  • 100 g slaniny nakrájená na drobno
  • 2 cibule na drobno
  • pár snítek tymiánu
  • dva stroužky česneku
  • trocha bílého vína
  • trocha vývaru
  • lžička dijonské hořčice
  • 250 g smetany na šlehání
  • balení mraženého listového špenátu

Štouchané brambory

  • brambory
  • máslo

Postup

  1. Kuře nakrájím na malé kousky a na talíři je zakapu olejem a posypu směsí sladké a uzené papriky. Přidám půl lžičky soli a trochu pepře a promíchám aby každý kousek masa byl ze všech stran obalený.

  2. Na pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni osmahnu kuře ze všech stran. Hotové kuře odložím stranou.

  3. Na pánev přidám slaninu nakrájenou na drobno a přidám na drobno nakrájené cibule a nechám zesklovatět. Přidám prolisovaný česnek a tymián a po chvíli zaleju trochou bílého vína a nechám odpařit alkohol. Zaleju vývarem a přidám vrchovatou lžičku dijonské hořčice. Zaleju smetanou a přidám rozmražený listový špenát (pokud používám čerstvý, přidám ho až úplně nakonec).

  4. Přidám kuře a povařím. Podle chuti případně dosolím a dopepřím. Podávám se šťouchanými bramborami.

https://www.youtube.com/watch?v=GLZEYNXg3A4