Dijonské kuře se špenátem
- 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků bez kosti
- olivový olej
- půl lžičky sladké papriky
- půl lžičky uzené papriky
- sůl, pepř
- 100 g slaniny nakrájená na drobno
- 2 cibule na drobno
- pár snítek tymiánu
- dva stroužky česneku
- trocha bílého vína
- trocha vývaru
- lžička dijonské hořčice
- 250 g smetany na šlehání
- balení mraženého listového špenátu
Štouchané brambory
- brambory
- máslo
Postup
-
Kuře nakrájím na malé kousky a na talíři je zakapu olejem a posypu směsí sladké a uzené papriky. Přidám půl lžičky soli a trochu pepře a promíchám aby každý kousek masa byl ze všech stran obalený.
-
Na pánvi na rozehřátém oleji na mírném plameni osmahnu kuře ze všech stran. Hotové kuře odložím stranou.
-
Na pánev přidám slaninu nakrájenou na drobno a přidám na drobno nakrájené cibule a nechám zesklovatět. Přidám prolisovaný česnek a tymián a po chvíli zaleju trochou bílého vína a nechám odpařit alkohol. Zaleju vývarem a přidám vrchovatou lžičku dijonské hořčice. Zaleju smetanou a přidám rozmražený listový špenát (pokud používám čerstvý, přidám ho až úplně nakonec).
-
Přidám kuře a povařím. Podle chuti případně dosolím a dopepřím. Podávám se šťouchanými bramborami.