Citronové kuře s mangovým salátkem

Citronové kuře s mangovým salátkem

Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 šalotky
  • 2cm zázvoru, oloupaného
  • 1 bio citron
  • 50ml vývaru
  • 3 lžíce rýžového vína
  • 3 lžíce sójové omáčky Tamari
  • 2 lžíce medu
  • sůl, pepř
  • hrst čerstvého koriandru
  • rýže k podávání

NA SALÁT:

  • 1 mango
  • 1 avokádo
  • 125g cherry rajčátek
  • 1/2 malé červené cibule
  • hrst čerstvých lístků koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1/2 limetky
  • trocha soli

Postup

  1. Připravím si salát - vše nakrájím a smíchám v míse.

  2. Kuřecí prsa omyju, osuším a nakrájím na menší kostky. Šalotku nakrájím nadrobno, zázvor nakrájím na nudličky.

  3. Z dobře omytého citronu okrájím nožem vrchní kůru na tenké plátky (je potřeba nekrájet bílou část, jelikož je nahořklá). Následně z citronu vymačkám šťávu.

  4. Na rozpáleném oleji osmahnu šalotku, zázvor a citronovou kůru. Následně přidám maso a dobře opeču dozlatova.

  5. Podliju citronovou šťávou, vývarem, přidám víno, sójovou omáčku, med a případně sůl. Odkryté restuji, dokud se tekutina nezredukuje. Do hotové směsi vmíchám lístky koriandru.

  6. Podávám s rýží a salátkem.