Citronové kuře s mangovým salátkem
Ingredience
- 500g kuřecích prsou
- 2 šalotky
- 2cm zázvoru, oloupaného
- 1 bio citron
- 50ml vývaru
- 3 lžíce rýžového vína
- 3 lžíce sójové omáčky Tamari
- 2 lžíce medu
- sůl, pepř
- hrst čerstvého koriandru
- rýže k podávání
NA SALÁT:
- 1 mango
- 1 avokádo
- 125g cherry rajčátek
- 1/2 malé červené cibule
- hrst čerstvých lístků koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 limetky
- trocha soli
Postup
-
Připravím si salát - vše nakrájím a smíchám v míse.
-
Kuřecí prsa omyju, osuším a nakrájím na menší kostky. Šalotku nakrájím nadrobno, zázvor nakrájím na nudličky.
-
Z dobře omytého citronu okrájím nožem vrchní kůru na tenké plátky (je potřeba nekrájet bílou část, jelikož je nahořklá). Následně z citronu vymačkám šťávu.
-
Na rozpáleném oleji osmahnu šalotku, zázvor a citronovou kůru. Následně přidám maso a dobře opeču dozlatova.
-
Podliju citronovou šťávou, vývarem, přidám víno, sójovou omáčku, med a případně sůl. Odkryté restuji, dokud se tekutina nezredukuje. Do hotové směsi vmíchám lístky koriandru.
-
Podávám s rýží a salátkem.