Chana masala

Chana masala

  • 2 cibule
  • cizrna
  • bobkový list
  • kousek skořice
  • 2 hřebíčky
  • 2 zelené kardamony
  • zázvor
  • česnek
  • plechovka rajčat
  • chilli mleté
  • kurkuma
  • garam masala
  • mletý koriandr
  • mletý římský kmín
  • pískavice
  • citronová šťáva
  1. Pokud používám sušenou cizrnu, tak ji den předem namočím do vody a pak uvařím v papiňáku.
  2. Na pánvi rozehřeju olej, přidám bobkový list, kousek skořice, 2 zelené kardamony a dva hřebíčky. Po chvíli přidám dvě cibule nakrájené najemno. Až cibule zesklovatí, přidám lžíci nastrohaného zázvoru s česnekem.
  3. Po chvíli přidám plechovku rajčat a dusím 10 - 15 minut.
  4. Přidám mleté chilli, 1/4 lžičky kurkumy, lžičku garam masaly, 2 lžičky mletého koriandru a půl lžičky mletého římského kmínu.
  5. Po chvíli přidám uvařenou cizrnu i s vývarem nebo pokud používám předvařenou, tak ji propláchnu vodou a přidám ji spolu s trochou vody. Vařím pod pokličkou cca 15 minut.
  6. Na závěr přidám pískavici a trochu citronu.