Chana masala
- 2 cibule
- cizrna
- bobkový list
- kousek skořice
- 2 hřebíčky
- 2 zelené kardamony
- zázvor
- česnek
- plechovka rajčat
- chilli mleté
- kurkuma
- garam masala
- mletý koriandr
- mletý římský kmín
- pískavice
- citronová šťáva
- Pokud používám sušenou cizrnu, tak ji den předem namočím do vody a pak uvařím v papiňáku.
- Na pánvi rozehřeju olej, přidám bobkový list, kousek skořice, 2 zelené kardamony a dva hřebíčky. Po chvíli přidám dvě cibule nakrájené najemno. Až cibule zesklovatí, přidám lžíci nastrohaného zázvoru s česnekem.
- Po chvíli přidám plechovku rajčat a dusím 10 - 15 minut.
- Přidám mleté chilli, 1/4 lžičky kurkumy, lžičku garam masaly, 2 lžičky mletého koriandru a půl lžičky mletého římského kmínu.
- Po chvíli přidám uvařenou cizrnu i s vývarem nebo pokud používám předvařenou, tak ji propláchnu vodou a přidám ji spolu s trochou vody. Vařím pod pokličkou cca 15 minut.
- Na závěr přidám pískavici a trochu citronu.