Celozrnné těstoviny s hlívou a kuřecím masem
Ingredience
- 400g kuřecích prsou
- 300g celozrnných těstovin (penne nebo fusilli, dlouhé těstoviny jako špagety nejso vhodné)
- 300g hlívy ústřičné (případně lze použít hnědé žampiony)
- 3 rajčata
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- 3 stroužky česneku
- čerstvá petrželka
Postup
-
Rajčata a houby nakrájím na proužky, česnek prolisuji, kuře nakrájím na kousky, osolím a opepřím.
-
Na pánvi orestuji kuře. Když je hotové, dám ho z pánve stranou.
-
Přidám do pánve nový olej a podusím na něm hlívu. Přidám sůl, pepř, kmín a dusím asi 5 minut. Přidám česnek, rajčata a čerstvou petrželku a ještě chvíli dusím. Pak do pánve přidám orestované kuře a nechám prohřívat.
-
Těstoviny uvařím v osolené vodě doměkka a pak promíchám v pánvi s omáčkou.