Celozrnné těstoviny s hlívou a kuřecím masem

Celozrnné těstoviny s hlívou a kuřecím masem

Ingredience

  • 400g kuřecích prsou
  • 300g celozrnných těstovin (penne nebo fusilli, dlouhé těstoviny jako špagety nejso vhodné)
  • 300g hlívy ústřičné (případně lze použít hnědé žampiony)
  • 3 rajčata
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Rajčata a houby nakrájím na proužky, česnek prolisuji, kuře nakrájím na kousky, osolím a opepřím.

  2. Na pánvi orestuji kuře. Když je hotové, dám ho z pánve stranou.

  3. Přidám do pánve nový olej a podusím na něm hlívu. Přidám sůl, pepř, kmín a dusím asi 5 minut. Přidám česnek, rajčata a čerstvou petrželku a ještě chvíli dusím. Pak do pánve přidám orestované kuře a nechám prohřívat.

  4. Těstoviny uvařím v osolené vodě doměkka a pak promíchám v pánvi s omáčkou.